• Sunbrella UV-kant til rullesejl

Sunbrella UV-kant til rullesejl

SFUA 5035

Stof til montering på rulleforsejl som kant beskyttelse (UV-kant). Stoffet er selvklæbende. Vægten er 250 gr/m2, og rullen er 150 cm bred. Bestil i hele metre.

Farve
239,20 kr.
Leveres på 3-4 dage
Antal

Beskrivelse

Sunbrella Furling Adhesive er lavet af gennemfarvet akryl, og er ekstremt farvestabil. Den er selvklæbende og bagsidepapiret har terner på 2 x 2 cm som gør det meget nemt at opmåle og klippe ud.

Sådan gør du:

Beslut dig for hvor bred kanten skal være. Læg nogle ekstra cm til fordi du skal bukke det omkring agterliget. Husk at medregne underliget. Bredden på underliget er ikke nødvendigvis den samme som agterliget.

Typisk laver man paneler på f.eks 50 x 150 cm d.v.s hele rullens bredde udnyttes. Ombuk f.eks.5 cm om agterliget. Panelerne påsættes med et overlap på 1,5-2 cm hele vejen ned. Alle kanter skal sys med zigzag-sting. Ombukningen skal sys så tilpas langt inde så du ikke kommer til at ramme lidselinen i agterliget/underliget.

Sunbrella Furling adhesive er lavet af akryl. Akryl vil normalt trævle. Klæberen på bagsiden låser stoffet lidt. I og med at du syr den fast med zigzag-sting langs kanterne bliver tråden låst af stingene. Derfor behøver du ikke at lave ombukninger. 

Du opnår bedst vedhæftning, hvis sejlet er rent og tørt.

Opgaven kan sagtens laves på almindelig symaskine, men måske skal du lige hjælpe lidt med på håndhjulet, når du kommet til de tykke dele i skødebarm og faldbarm. Læs evt. vores nåle-guide.

 Råd: Den kan være en god idé at gøre den ny UV-kant lidt større så fastsyning sker længere inde på sejlet, så sejlet ikke får for mange synålehuller på det samme sted.

Hvad sparer du ved at gøre det selv?

Sejllofterne tager ca 500-600 kr pr. meter agterlig for det. Materialerne i eksemplet ovenfor koster ca 1.300 kr. Det er en prisforskel på op til 5.000 kr. 

Produktoplysninger
SFUA 5035

Følg os på Facebook